Baza wiedzy

Jeśli chcesz

otrzymywać nowości

Facebook Posts

6 days ago

Małgorzata Nitka PerfectMe

Coś jest na rzeczy 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Od czego zależy pewność siebie i poczucie własnej wartości. Jak ją budować i wzmacniać? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Obiecałam przepis na moją wersję zupy rybnej chowder. Przepis już jest na blogu PerfecMe.pl. Zdjęcie jest na razie zastępcze, ponieważ zupa szybko zniknęła z garnka i nie zdążyłam sfotografować 🙂
Przepis nie jest skomplikowany, a zupa gotowa w 30 min 🙂
Zobacz na blogu ⤵
... See MoreSee Less

View on Facebook

Liczenie kalorii nie ma sensu, szczególnie gdy kupujesz produkty, które nie mają etykiet 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

To, że zmiany ilościowe i jakościowe w mikroflorze jelitowej mogą skutkować pogorszeniem stanu skóry wiadomo nie od dziś.
✅Nieodpowiednia dieta i stres to nasi najwięksi wrogowie.
✅Co jeszcze?
Przeczytaj najnowszy wpis na blogu ⤵️ i poznaj
✅9 wskazówek na piękną cerę, zdrowe włosy i ciało bez cellulitu.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Najnowsze wspisy

Zupa rybna chowder

Zupa rybna chowder

Ostatnio wielu moich znajomych prosiło mnie o ciekawy przepis na danie rybne, więc dzisiaj chciałbym zaproponować jedną z moich ulubionych zup – typową zupę rybną ze wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych - chowder (od francuskiego terminu „la chaudiere” – wilki...

czytaj dalej
Gołąbki inaczej – bez zawijania, bez ryżu, doskonałe dla cukrzyków!

Gołąbki inaczej – bez zawijania, bez ryżu, doskonałe dla cukrzyków!

Co powiecie na gołąbki, które robi się w pięć minut? Lubię gotować, ale lubię też ułatwiać przygotowanie potraw. No może przesadziłam, że przygotujesz je w pięć minut, ale ta wersja jest zdecydowanie mniej pracochłonna i robi się ją szybciej niż tradycyjne gołąbki.
Wyrzuciłam też z tradycyjnego przepisu ryż, ponieważ niepotrzebnie pokręca cukier w organizmie i wyrzuty insuliny. Dlatego tę wersję polecam osobom, które mają zaburzenia glikemii, w tym insulinooporność.

czytaj dalej
Chleb z kaszy gryczanej niepalonej – bezglutenowy

Chleb z kaszy gryczanej niepalonej – bezglutenowy

Moje ostatnie okrycie kulinarne! Wilgotny chlebek gryczany, bez zagniatania, bez mąki, drożdży czy zakwasu.Od jakiegoś czasu nie kupuję chleba w sklepie, ponieważ piekę go sama z prastarych gatunków zboża. Wiem co mi służy i lubię czuć komfort w kwestii jedzenia,...

czytaj dalej
Salmorejo – kremowy chłodnik hiszpański

Salmorejo – kremowy chłodnik hiszpański

Najsmaczniejsze hiszpańskie salmorejo, prosty, oryginalny przepis z Andaluzji.Przepisem podzieliła się ze mną przesympatyczna para prowadząca w Kadyksie malutki sklepik ze zdrową żywnością. Na tyłach sklepu znajdowała się kuchnia i kilka stolików dla klientów. Mogłam...

czytaj dalej
Klasyczne pesto z bazylii do makaronu razowego al dente

Klasyczne pesto z bazylii do makaronu razowego al dente

Klasyczne pesto z bazylii do makaronu razowego al dente.  SKŁADNIKI ¼ szklanki +1 łyżka oliwy2 łyżki (30 ml) nasion pinii (można zastąpić siekanymi migdałami)1 szklanka ubitych świeżych liści bazylii, opłukanych, osuszonych razem łodyżkami (mają dużo aromatu)2 ząbki...

czytaj dalej
Chrupki chlebek – zapychacz

Chrupki chlebek – zapychacz

SKŁADNIKI Mąka z sorgo 100 gPłatki owsiane 100 gOtręby owsiane 4 łyżkiZiarno słonecznika 100 gZiarno sezamu 100 gPestki dyni 30 gNasiona konopi 30 gZiarno lnu 130 gMąka migdałowa 130 g (opcjonalnie)Sól himalajska lub morska 1 łyżeczkaOdrobina soli gruboziarnistej do...

czytaj dalej
Noworoczne postanowienia

Noworoczne postanowienia

Pamiętasz jak na początku roku podjąłeś noworoczne postanowienia, aby rzucić palenie, schudnąć, ćwiczyć więcej, myśleć pozytywnie? A potem przypomnij sobie, jak łatwo było po sześciu dniach wrócić do starych nawyków?Noworoczne postanowienia są wszechobecne, a jak...

czytaj dalej
Weganizm moda czy konieczność

Weganizm moda czy konieczność

Weganizm moda czy konieczność? Rośliny nie mogą tak jak zwierzęta gryźć czy uciekać, by się bronić. Wykształciły więc broń chemiczną - toksyny mające zniechęcać do ich zjadania. Te związki neutralizuje wątroba, trzustka produkuje niezbędne enzymy trawienne, a bakterie...

czytaj dalej
Fermentowany imbir

Fermentowany imbir

SKŁADNIKI 1 korzeń imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli morskiej sok z cytryny Przygotowanie: Pokrój imbir w plasterki i włóż do słoika. Dodaj sól morską i kurkumę oraz taką ilość soku z cytryny, aby pokryła składniki. Zalewa powinna wypełniły cały słoik. Zamknij...

czytaj dalej

Skontaktuj się ze mną.

[recaptcha size:compact]

Administratorem danych osobowych jest PHARMIDEA Małgorzata Nitka, ul. Olulickiego 5 lok. 11, 03-984 Warszawa. Podanie danych jest dobrowolne. Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo wglądu do danych osobowych oraz ich poprawienia.
*pola wymagane

Pin It on Pinterest

Share This

Udostępnij

Powiadom znajomych!