Kolejny pomysł na ciasto niskowęglowodanowe, bez pieczenia!
To, że makowiec nie jest pieczony jest bardzo istotne, ponieważ w trakcie podgrzewania tłuszczu dochodzi do jego utlenienia i powstaje wiele związków niekorzystnych dla naszego zdrowia!.
SKŁADNIKI
-
300 g maku
-
1 litr mleka do gotowania maku
-
2-3 garście rozdrobnionych orzechów (różnych)
-
2-3 łyżki kakao
-
1 kostka masła
-
2 łyżki cukru kokosowego
Alternatywnie:
-
Wiórki kokosowe i/lub gorzka czekolada do posypania.
-
Masło orzechowe (bez dodanego cukru) do przełożenia.
Przygotowanie:
- Ugotuj mak w mleku – ok. 30 minut.
- Odsącz i zblenduj.
- Dodaj rozdrobnione orzechy, cukier, kakao i miękkie masło.
- Możesz również dodać 2-3 łyżki wiórków kokosowych.
- Wymieszaj i włóż do płaskiej szklanej foremki.
- Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
- Przetnij ciasto na dwie części i przełóż miękkim masłem orzechowym.
- Posyp wiórkami kokosowymi i/lub gorzką czekoladą (80%).
-
Smacznego!

Cześć
Jestem Małgorzata
Pomagam kobietom, które pragną zmiany, chcą wziąć życie w swoje ręce, robić coś od nowa, inaczej niż zawsze, wzmocnić siłę swojego imienia i nazwiska, chcą poczuć się znowu dobrze, mieć więcej energii, wyglądać lepiej i wieść życie o jakim marzą, poprzez zmianę sposobu w jaki się ubierają oraz czym i jak karmią swoje ciało.
Jestem po to, aby zainspirować Cię nie tylko do zdrowego stylu życia, ale do akceptacji siebie, wiary we własne możliwości i od przypominania Ci, że jesteś wyjątkową osobą.
*Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji o nowościach, promocjach, produktach i usługach malgorzatanitka.pl.
Zgodę można w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.