To połączenie białka ze zdrowym tłuszczem doskonale nadaje się na śniadanie. Pasta groszkowo-jajeczna z awokado będzie stabilizować poziom cukru we krwi i sprawi, że dłużej będziemy syci. Świetnie smakuje na kromce razowego chleba na zakwasie, chlebie gryczanym z papryką i ogórkiem kiszonym, czy jako dip do chrupkiego chlebka- zapychacza.
Pasta groszkowo-jajeczna z awokado wspiera pracę naszego mózgu i daje uczucie sytości na dłużej.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka zielonego mrożonego groszku
- 2 jajka
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu śmietankowego
- Awokado
- Natka pietruszki
- Cytryna
- Czerwona papryka lub cykoria
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo.
- Groszek ugotować w niewielkiej ilości wody.
- Obrane jajka, groszek, pół awokado, czosnek, musztardę zblendować na pastę.
- Dodać jogurt i posiekaną natkę pietruszki.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec skropić cytryną.
- Podawać na kromce razowego chleba na zakwasie lub jako dip do różnego rodzaju warzyw.
Tę część pasty groszkowo-jajecznej, której nie zjem na śniadanie zabieram ze sobą jako przekąskę ?
Smacznego!
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Cześć
Jestem Małgorzata
Jestem po to, aby zainspirować Cię nie tylko do zdrowego stylu życia, ale do akceptacji siebie, wiary we własne możliwości i od przypominania Ci, że jesteś wyjątkową osobą.